Beoordelingen op Glassdoor | Glassdoor
Helpcentrum | Glassdoor

Waarmee kunnen we u helpen?

Search

Beoordelingen op Glassdoor

bijgewerkt 22 september 2020

Hoe beoordelingen berekend worden

Bedrijfsbeoordelingen op Glassdoor worden bepaald door recente terugkoppelingen van de werknemer. Glassdoor berekent bedrijfsbeoordelingen door middel van een gepatenteerd beoordelingen-algoritme, met de nadruk op recentheid van beoordelingen. Over het algemeen geldt dat hoe recenter de beoordeling, hoe zwaarder het gewicht ten opzichte van de totaalbeoordeling is op Glassdoor Deze aanpak geeft werkzoekenden en werkgevers waar ze om hebben gevraagd - de meest frisse kijk op hoe het is om binnen een bedrijf te werken, volgens werknemers.
 

Glassdoor beoordelingen bevinden zich op de Overzicht en de Reviews tabbladen van een bedrijfsprofiel, Bedrijven zoeken en vacature-e-mails voor werkzoekenden. 


Standaardbeoordelingen


Doorgaans is de beoordeling die u op een bedrijfsprofiel ziet, de totaalbeoordeling van alle goedgekeurde reviews die het bedrijf ooit heeft ontvangen na toepassing van ons eigen gepatenteerde algoritme, dat naast andere factoren recente beoordelingen zwaarder laat wegen dan oudere. Het duurt meestal 7 werkdagen voordat een beoordeling wordt bijgewerkt nadat een werknemer een review heeft achtergelaten. 

Hierop kunnen uitzonderingen zijn. Bijvoorbeeld, als een werkgever meer dan 15 goedgekeurde reviews van full-time en part-time werknemers heeft, filteren we voor om alleen nog reviews van deze functietypen te laten zien. We hanteren deze aanpak omdat dit in de meeste gevallen beter de mening weergeeft van degenen die bij een werkgever werken, en omdat dit de meest uitgebreide terugkoppeling kan leveren, in plaats van meer tijdelijke werknemers. Daarnaast hebben sommige werkgevers een Lokaal Werkgeversprofiel (LEP), wat betekent dat als u hun pagina op onze Amerikaanse site bekijkt (glassdoor.com), wij standaard de reviews - en dus ook de bijbehorende beoordelingen - weergeven van werknemers in de Verenigde Staten. Als u in plaats daarvan naar hetzelfde bedrijf vanuit een ander domein (zoals Glassdoor.de, het Duitse domein of Glassdoor.com.br, het Braziliaanse domein) keek, zou u de beoordelingen zien die zijn gekoppeld aan beoordelingen door gebruikers in die landen. Als een bedrijf geen Lokaal Werkgeversprofiel (LEP) heeft, tonen we standaard alle beoordelingen wereldwijd. 

U kunt altijd uw filters wijzigen om verschillende landen (inclusief wereldwijd) of weergaven van verschillende soorten banen of functies (waar ondersteund) op te nemen. U kunt ook de zoekbalk gebruiken om uw resultaten te beperken tot een specifieke functietitel. We werken de beoordelingen die u ziet altijd bij om de filters weer te geven die u hebt geselecteerd, of zoekopdrachten die u hebt gedaan, en om u de gegevens te geven die het beste overeenkomen met uw opgegeven voorkeuren. 

Lokale taal

Vanaf oktober 2019 zijn we begonnen met het tonen van reviews in de standaardtaal van het land dat we associëren met het domein. Op Glassdoor.com (VS), Glassdoor.co.uk (Verenigd Koninkrijk) en Glassdoor.ca (Canada), etc. geven we bijvoorbeeld alleen reviews in het Engels weer.  Op Glassdoor.de (Duitsland) geven we alleen beoordelingen in het Duits weer, enzovoort. Dit omvat beoordelingen die oorspronkelijk in die taal zijn geschreven, evenals beoordelingen die Glassdoor heeft vertaald. Voor sommige bedrijfsprofielen betekent dit dat een gebruiker bij het bezoeken van de reviewspagina mogelijk slechts een deel van de beschikbare reviews kan zien, wat wordt aangegeven door de weergegeven telling (bijv. 20 van de 100 reviews). De resterende reviews kunnen eenvoudig worden gevonden door de taal te wijzigen met behulp van het filter. Echter, hoewel we slechts een deel van de reviews laten zien, is de getoonde beoordeling de standaard beoordeling zoals hierboven beschreven. Met behulp van het bovenstaande voorbeeld, hoewel een gebruiker slechts 20 Duitse beoordelingen op Glassdoor.de zietz, zou de beoordeling voor het bedrijf, directeur, enzovoort de 100 totale beoordelingen voor het bedrijf weergeven. 

 


Bedrijfsbeoordelingen

Bedrijfsbeoordelingen zijn gebaseerd op een 5-puntenschaal:

  • 0.00 - 1.50 werknemers zijn "Zeer ontevreden".
  • 1.51 - 2.50 werknemers zijn "Ontevreden".
  • 2.51 - 3.50 werknemers zeggen dat het "OK" is.
  • 3.51 - 4.00 werknemers zijn "Tevreden".
  • 4.01 - 5.00 werknemers zijn "Zeer Tevreden".

Directeur beoordelingen:

Werknemers hebben de optie om hun directeur tijdens het bedrijfsbeoordelingsproces te beoordelen. Directeur goedkeuringsbeoordelingen zijn gebaseerd op het percentage werknemers dat hun directeur goedkeurt. Gebruikers hebben de optie om hun directeur te beoordelen. Niet alle gebruikers kiezen ervoor om dit te doen, wat betekent dat deze beoordeling alleen die revisoren weergeeft die hun directeur hebben beoordeeld.

De directeur beoordeling weerspiegelt, net als al onze beoordelingen, alle toegepaste filters, wat betekent dat als u op "Software Engineer" voor een bedrijf zoekt, de directeur beoordeling de beoordeling van de huidige directeur weergeeft door reviews van gebruikers met die functietitel. (Opmerking: voor bedrijven die zijn gevestigd in Brazilië of reviews achterlaten op onze Braziliaanse site, vragen of geven wij geen directeur beoordelingen om te voldoen aan de lokale regelgeving voor inhoud.)

Om de hoogste kwaliteit van gegevensintegriteit te waarborgen en manipulatie te voorkomen, bespreekt Glassdoor de details van ons eigen algoritme niet.

Opmerking: de update van beoordelingen blijft achter bij het maken van inhoud. U kunt verwachten dat uw beoordelingen binnen 7 werkdagen worden bijgewerkt. 


 

   

Was dit nuttig?

Ja

Nee