Hoe werkt Glassdoor vacatures zoeken voor werkgevers | Glassdoor
Helpcentrum | Glassdoor

Waarmee kunnen we u helpen?

Search

Hoe werkt Glassdoor vacatures zoeken voor werkgevers

bijgewerkt 22 oktober 2019

Glassdoor introduceert een nieuwe ervaring voor het zoeken naar vacatures. Dankzij dit nieuw ontwerp is het voor werkzoekenden eenvoudiger om te bepalen of een vacature of bedrijf bij hun past. Dit leidt tot een doeltreffendere rekrutering voor werkgevers.

Glassdoor Vacatures zoeken heeft nu twee deelvensters, waarin kandidaten een overzicht zien van de meest recente vacaturevermeldingen en direct vacaturebeschrijvingen kunnen bekijken zonder naar andere vensters te navigeren. Deze nieuwe ervaring brengt meer content bijeen in de vacaturebeschrijvingsweergave. Reviews, goedkeuringen en employer branding zijn voortaan geïntegreerd in de vacaturevermelding. Dit maakt het eenvoudiger om de cultuur, werkomgeving, salarissen en meer van het bedrijf te onderzoeken, zodat kandidaten beter geïnformeerd kunnen solliciteren.

 

Gratis uw vacature plaatsen
Veelgestelde vragen

Op welke wijze wordt de ervaring van kandidaten bij het zoeken naar vacatures op Glassdoor hierdoor gewijzigd?

 Glassdoor heeft de nieuwe ervaring voor het zoeken naar vacatures geïntegreerd in één venster, waarin werkzoekenden snel kunnen bladeren door de recentste vacaturevermeldingen met de sterbeoordelingen van bedrijven in de linkerkolom en waarin ze onmiddellijk de volledige vacaturebeschrijving, bedrijfsreviews en werkgeverbranding kunnen weergeven in het rechterdeelvenster. Deze gestroomlijnde zoekervaring zorgt ervoor dat er niet meer tussen verschillende sites hoeft te worden geschakeld, zodat kandidaten zich kunnen concentreren op wat er het meeste toe doet: beoordelen of de vacature en het bedrijf bij de kandidaat passen. Ze kunnen vervolgens onmiddellijk solliciteren of een vacature opslaan voor later. De uitgebreide ervaring strekt zich ook uit naar de Glassdoor-site voor mobiele apparaten, waarop werkzoekenden snel op openstaande functies kunnen tikken om informatieve vacaturebeschrijvingen binnen één venster weer te geven.


Waar zal de nieuwe ervaring voor het zoeken naar vacatures beschikbaar zijn?

IIn eerste instantie zal deze ervaring beschikbaar zijn voor werkzoekenden die de volgende sites bezoeken:In welk opzicht is de ervaring bij het zoeken naar vacatures beter voor Glassdoor-klanten?

Door het integreren van nauwkeurige zoekresultaten met de door werknemers gegenereerde content en met behulp van employer branding informatie, zoals uitgelichte reviews, goedkeuringen, een omslagfoto en een bedrijfsvideo kunnen werkgevers met een uitgebreid profiel en gesponsorde vacatureadvertenties hun vacaturevermeldingen bij relevante vacaturekandidaten weergeven.

Dankzij deze nieuwe manier van zoeken naar vacatures kunnen werkgevers het volgende doen:

  • Het aantrekken van geïnformeerde kandidaten: Bedrijfsgoedkeuringen, reviews en werkgeverbranding worden rechtstreeks geïntegreerd in vacaturevermeldingen om betere kandidaten aan te trekken die in uw cultuur zijn geïnteresseerd.

  • Het bevorderen van uw brand: Breid uw werkgeversbrand uit naar elke vacaturevermelding om werkzoekenden aan te trekken en te beïnvloeden.

  • Het onderscheiden ten opzichte van concurrenten: Laat uw bedrijf eruit springen bij het zoeken naar vacatures met video's, foto's en een uitgelichte review.

De vacaturebeschrijvingen van werkgevers met gesponsorde vacatureadvertenties en uitgebreide profielen bevatten in de zoekervaring en in hun profiel vacaturebeschrijvingen die rijk zijn aan content en merkinformatie.Hoe kan ik een aanbevolen video toevoegen aan het werkgeversprofiel?

Een aanbevolen video is een van de beste manieren waarop u werkzoekenden inzicht kunt geven in uw bedrijf. Wanneer u een aanbevolen video toevoegt, wordt er een afspeelknop weergegeven op de omslagfoto van uw bedrijf. Dit is het eerste wat potentiële kandidaten te zien krijgen wanneer ze naar uw Glassdoor-bedrijfsprofiel of naar een gesponsorde vacature gaan.Meer informatie over aanbevolen video'sHoe kan ik een review aanbevelen?

Glassdoor stelt u in staat om een review aan te bevelen in uw uitgebreide werkgeversprofiel en gesponsorde vacatures, zodat deze boven aan de lijst met reviews wordt weergeven en duidelijk zichtbaar is op de overzichtspagina van uw bedrijf.

Meer informatie over aanbevolen reviewsWat gebeurt er als een kandidaat op de sollicitatie in een vacaturevermelding klikt?

Er is niets gewijzigd ten opzichte van hoe sollicitaties voor werkgevers worden verwerkt. Afhankelijk van hoe een werknemer is opgezet op Glassdoor (hetzij met een systeem voor het volgen van sollicitaties, hetzij met rechtstreekse verzending, d.w.z snel solliciteren) worden sollicitaties op dezelfde wijze verwerkt en bijgehouden.


Ik ben CPC-klant (vacatureadvertenties). Hoe is dit op mij van toepassing?

De CPC-markt verandert niet, aangezien we altijd kosten in rekening hebben gebracht voor de eerste klik die de gebruiker in staat stelt de vacaturebeschrijving te lezen. Deze ervaring vindt voortaan in zijn geheel plaats op Glassdoor, met brandcontent, waarbij kandidaten kunnen profiteren van een verbeterde ervaring bij het zoeken naar vacatures en waarbij werkgevers belangrijke brandingmogelijkheden wordt aangeboden.

Aangezien dit een betere gebruikerservaring inhoudt, verwachten we een toegenomen gebruikersbetrokkenheid bij uw vacatures. Deze wijziging beïnvloedt niet hoe we uw budget optimaliseren.


Ik ben een Essentials- of Job Slots-klant. Hoe is dit op mij van toepassing?

Zoals bij onze Job Ads-klanten is er nu sprake van content,goedkeuringen en reviews met brandcontent naast uw vacaturebeschrijvingen.


Ik wil mij uitschrijven. Wat moet ik doen?

De nieuwe ervaring bij het zoeken naar vacatures van Glassdoor is van toepassing op alle vacatures die op Glassdoor worden vermeld, waaronder gesponsorde vacatures. Dit brengt met zich mee dat het niet mogelijk is om u hiervoor uit te schrijven. Graag benadrukken we dat deze nieuwe ervaring bij het zoeken naar vacatures voordelig is voor zowel werkzoekenden als de werkgever. Uit een online-onderzoek dat onlangs namens Glassdoor is uitgevoerd door Harris Poll, blijkt dat de nieuwe indeling voor vacaturevermeldingen op Glassdoor in een verhouding van 2 tot 1 werd verkozen over de indelingen van vermeldingen op andere toonaangevende sites.


Als u aanvullende vragen hebt, kunt u contact opnemen met uw Client Success Manager.

   

Was dit nuttig?

Ja

Nee